Engelsk mörkaka med twist =)
En väldigt enkel kaka som jag gjorde nu nyligen, billig och god ^^


Engelsk Mörkaka - 16 bitar
5 dl Vetemjöl
1 dl Socker
2 tsk Vaniljsocker
175g Smör eller magarin
Garnering: (twisten)
1 tsk socker
1 tsk kanel
Tillvägagång:
Sätt igång ugnen på 200°
Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke.
Hacka margarinet i små kuber och lägg i mjölblandningen.
Bearbeta alltsammans med händerna till det är en fast massa (som när man gör pajdeg!)
Låt vila i kyl en liten stund.
Dela degen i 2 och rulla till bollar, kavla ut dem till 2 runda kakor eller alternativt pressa ut dem direkt på den bakplåtstäckta plåten med händerna, de ska vara ca 20cm i diameter.
Strö över socker och kanel uppepå.
Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
Ta ut ur ugnen och skär ut så att det blir 8 "tårtbitar" av varje kaka.
Sätt in i ugnen i ytterligare 5 minuter.
Tag ut och låt kallna på plåten.
TIPS!
För mjölkfi variant, byta ut margarin eller smör till mjölkfritt margarin.
Allt för idag.
/HK
Kommentarer
Trackback