Engelsk mörkaka med twist =)

En väldigt enkel kaka som jag gjorde nu nyligen, billig och god ^^



Engelsk Mörkaka - 16 bitar

5 dl Vetemjöl
1 dl Socker
2 tsk Vaniljsocker
175g Smör eller magarin

Garnering: (twisten)
1 tsk socker
1 tsk kanel

Tillvägagång:

Sätt igång ugnen på 200°

Blanda mjöl, socker och vaniljsocker i en bunke.

Hacka margarinet i små kuber och lägg i mjölblandningen.

Bearbeta alltsammans med händerna till det är en fast massa (som när man gör pajdeg!)

Låt vila i kyl en liten stund.

Dela degen i 2 och rulla till bollar, kavla ut dem till 2 runda kakor eller alternativt pressa ut dem direkt på den bakplåtstäckta plåten med händerna, de ska vara ca 20cm i diameter.

Strö över socker och kanel uppepå.

Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

Ta ut ur ugnen och skär ut så att det blir 8 "tårtbitar" av varje kaka.

Sätt in i ugnen i ytterligare 5 minuter.

Tag ut och låt kallna på plåten.

TIPS!

För mjölkfi variant, byta ut margarin eller smör till mjölkfritt margarin.

Allt för idag.

/HK

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0