Välkommen till min matblogg!
Jag har jobbat som kock på ett fartyg i sverige och har iom detta yrke lagat väldigt mycket mat, (ca 550 lagade mål per år i 5 år)
Detta har lett till att jag har dels lärt mig laga väldigt varierad mat och dels att jag har utvecklat egna recept och förbättrat andra recept som jag nu vill dela med mig av.
Så ofta jag kan och har tid kommer jag att ladda upp bilder och recept till er som kikar in här emellanåt.
Första Receptet kommer här.

Pressgurka
1 dl Socker
1 dl Ättika
1/2 dl Hackad Persilja
1 tsk Salt
1 krm Malen Vitpeppar
1 Gurka
Blanda ättikan, sockret, saltet och pepparen tills sockret är löst.
Tillsätt persiljan.
Skiva gurkan tunt, bäst blir det med maskin men det går bra med en osthyvel också.
Lägg gurkan i t.ex en bunke, häll över ättiksblandningen, blanda runt, lägg en tallrik som täcker hyfsat uppepå gurkan och ställ tillsist en gryta med vatten i på tallriken så att gurkan hamnar under press.
Låt stå i kyl i minst 45 minuter
Servera till stek, diverse kött och färsrätter.
Gurkan blir bäst om man gör den dagen innan
Om man ska göra på 3 gurkor så räcker det med en dubbling av receptet.
Hållbarheten på denna gurka är ca 2 veckor till en månad, mycket beroendes på hur mycket den tas ut och in ur kylen.
Tack för denna gång :)
HK
Detta har lett till att jag har dels lärt mig laga väldigt varierad mat och dels att jag har utvecklat egna recept och förbättrat andra recept som jag nu vill dela med mig av.
Så ofta jag kan och har tid kommer jag att ladda upp bilder och recept till er som kikar in här emellanåt.
Första Receptet kommer här.

Pressgurka
1 dl Socker
1 dl Ättika
1/2 dl Hackad Persilja
1 tsk Salt
1 krm Malen Vitpeppar
1 Gurka
Blanda ättikan, sockret, saltet och pepparen tills sockret är löst.
Tillsätt persiljan.
Skiva gurkan tunt, bäst blir det med maskin men det går bra med en osthyvel också.
Lägg gurkan i t.ex en bunke, häll över ättiksblandningen, blanda runt, lägg en tallrik som täcker hyfsat uppepå gurkan och ställ tillsist en gryta med vatten i på tallriken så att gurkan hamnar under press.
Låt stå i kyl i minst 45 minuter
Servera till stek, diverse kött och färsrätter.
Gurkan blir bäst om man gör den dagen innan
Om man ska göra på 3 gurkor så räcker det med en dubbling av receptet.
Hållbarheten på denna gurka är ca 2 veckor till en månad, mycket beroendes på hur mycket den tas ut och in ur kylen.
Tack för denna gång :)
HK
Kommentarer
Trackback