Pannkakor, lyxpannkakor och raggmunkar

Dagens recept blir ett enkelt och vanligt men dock gott sådant :)
Många äter idag pannkakor som middagsmat, när jag jobbat så har jag haft det som en dessert till soppa, men dock är det så pass mäktigt att det inte är helt fel att köra det som middagsmat.


Pannkaka

Pannkakor 2 portioner (middag) 4 portioner (dessert)

3 Ägg
3 dl Mjöl
6 dl Mjölk
1/2 tsk salt
1 msk socker

Smör till stekning


Vispa ihop Ägg, mjöl, socker, salt, och en deciliter mjölk till en slät smet.

Tillsätt resten av mjölken och vispa till allt är väl blandat utan klumpar, om du inte får bort eventuella klumpar sila smeten genom en nätsil.

Stek på medelhög värme

Servera med grädde och sylt, sylt, socker, lönnsirap eller sirap

TIPS!

För allra bästa resultat låt smeten svälla i ett par timmar

När pannkakan har stelnat på ena sidan brukar det i regel vara dags att vända, men man kan lite försiktigt lyfta i ena kanten av pannkakan och kontrollera färgen som bör vara gyllenbrun

Använd gärna en handmixer för ett bättre reultat

Om du låter smeten stå och svälla, glöm inte att vispa emellanåt

För att göra laktosfri byt ut mjölken mot risdryck eller havreersättning, stek i mjölkfritt margarin och använd nedanstående recept som referens.

Lyxpannkakor

6 Ägg
7,5 dl mjöl
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 msk socker

Smör eller margarin till stekning

samma tillvägagångsätt som ovan

Och tillsist en liten klassiker som är en mycket god middagsrätt som ätes tillsamans med stekt rimmat fläsk

Raggmunkar

Raggmunkar 4 Portioner

8 Medelstora Potatisar (ca. 700g)
2 Ägg
4 dl Mjölk
2 dl Mjöl
1/2 tsk Salt
1 krm Malen vitpeppar
1/2 tsk Socker

600g Rimmat, skivat fläsk

Vispa ihop pankakssmeten precis som ovan.

Skala och riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet.

Krama ur potatisen

Vispa upp pannkakssmeten precis innan du lägger i den rivna, urkramade potatisen

Blanda väl

Stek i Olja och margarin på medelhög värme

Stek det rimmade fläsket

Servera med Lingon och god sallad

TIPS!

Om du finner att det är svårt att vända kakorna testa att använda 2st stekspadar vid vändningen


Allt för idag ^^

/HK

Kommentarer
Postat av: Dennis

Snygg och bra blog! Denna kommer jag ha koll på. Mycket bra gjort!

2010-01-12 @ 15:32:33
URL: http://www.snart.kanske

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0