Pannkakor, lyxpannkakor och raggmunkar
Dagens recept blir ett enkelt och vanligt men dock gott sådant :)
Många äter idag pannkakor som middagsmat, när jag jobbat så har jag haft det som en dessert till soppa, men dock är det så pass mäktigt att det inte är helt fel att köra det som middagsmat.

Pannkakor 2 portioner (middag) 4 portioner (dessert)
3 Ägg
3 dl Mjöl
6 dl Mjölk
1/2 tsk salt
1 msk socker
Smör till stekning
Vispa ihop Ägg, mjöl, socker, salt, och en deciliter mjölk till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken och vispa till allt är väl blandat utan klumpar, om du inte får bort eventuella klumpar sila smeten genom en nätsil.
Stek på medelhög värme
Servera med grädde och sylt, sylt, socker, lönnsirap eller sirap
TIPS!
För allra bästa resultat låt smeten svälla i ett par timmar
När pannkakan har stelnat på ena sidan brukar det i regel vara dags att vända, men man kan lite försiktigt lyfta i ena kanten av pannkakan och kontrollera färgen som bör vara gyllenbrun
Använd gärna en handmixer för ett bättre reultat
Om du låter smeten stå och svälla, glöm inte att vispa emellanåt
För att göra laktosfri byt ut mjölken mot risdryck eller havreersättning, stek i mjölkfritt margarin och använd nedanstående recept som referens.
Lyxpannkakor
6 Ägg
7,5 dl mjöl
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 msk socker
Smör eller margarin till stekning
samma tillvägagångsätt som ovan
Och tillsist en liten klassiker som är en mycket god middagsrätt som ätes tillsamans med stekt rimmat fläsk

Raggmunkar 4 Portioner
8 Medelstora Potatisar (ca. 700g)
2 Ägg
4 dl Mjölk
2 dl Mjöl
1/2 tsk Salt
1 krm Malen vitpeppar
1/2 tsk Socker
600g Rimmat, skivat fläsk
Vispa ihop pankakssmeten precis som ovan.
Skala och riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet.
Krama ur potatisen
Vispa upp pannkakssmeten precis innan du lägger i den rivna, urkramade potatisen
Blanda väl
Stek i Olja och margarin på medelhög värme
Stek det rimmade fläsket
Servera med Lingon och god sallad
TIPS!
Om du finner att det är svårt att vända kakorna testa att använda 2st stekspadar vid vändningen
Allt för idag ^^
/HK
Många äter idag pannkakor som middagsmat, när jag jobbat så har jag haft det som en dessert till soppa, men dock är det så pass mäktigt att det inte är helt fel att köra det som middagsmat.

Pannkakor 2 portioner (middag) 4 portioner (dessert)
3 Ägg
3 dl Mjöl
6 dl Mjölk
1/2 tsk salt
1 msk socker
Smör till stekning
Vispa ihop Ägg, mjöl, socker, salt, och en deciliter mjölk till en slät smet.
Tillsätt resten av mjölken och vispa till allt är väl blandat utan klumpar, om du inte får bort eventuella klumpar sila smeten genom en nätsil.
Stek på medelhög värme
Servera med grädde och sylt, sylt, socker, lönnsirap eller sirap
TIPS!
För allra bästa resultat låt smeten svälla i ett par timmar
När pannkakan har stelnat på ena sidan brukar det i regel vara dags att vända, men man kan lite försiktigt lyfta i ena kanten av pannkakan och kontrollera färgen som bör vara gyllenbrun
Använd gärna en handmixer för ett bättre reultat
Om du låter smeten stå och svälla, glöm inte att vispa emellanåt
För att göra laktosfri byt ut mjölken mot risdryck eller havreersättning, stek i mjölkfritt margarin och använd nedanstående recept som referens.
Lyxpannkakor
6 Ägg
7,5 dl mjöl
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 msk socker
Smör eller margarin till stekning
samma tillvägagångsätt som ovan
Och tillsist en liten klassiker som är en mycket god middagsrätt som ätes tillsamans med stekt rimmat fläsk

Raggmunkar 4 Portioner
8 Medelstora Potatisar (ca. 700g)
2 Ägg
4 dl Mjölk
2 dl Mjöl
1/2 tsk Salt
1 krm Malen vitpeppar
1/2 tsk Socker
600g Rimmat, skivat fläsk
Vispa ihop pankakssmeten precis som ovan.
Skala och riv potatisen på den fina sidan av rivjärnet.
Krama ur potatisen
Vispa upp pannkakssmeten precis innan du lägger i den rivna, urkramade potatisen
Blanda väl
Stek i Olja och margarin på medelhög värme
Stek det rimmade fläsket
Servera med Lingon och god sallad
TIPS!
Om du finner att det är svårt att vända kakorna testa att använda 2st stekspadar vid vändningen
Allt för idag ^^
/HK
Kommentarer
Postat av: Dennis
Snygg och bra blog! Denna kommer jag ha koll på. Mycket bra gjort!
Trackback