Kladdisar
Idag får ni ett fikatips som vi precis testat att göra, Kladdkaka i muffinsform, bokstavligt talat ^^

Kladdisar - 25st
3 Ägg
3 dl Socker
1,5 dl Mjöl
5 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
150 g Smält margarin eller smör
Sätt Ugnen på 175°C.
Vispa ihop Ägg, socker och salt poröst.
Blanda de torra ingredienserna väl och blanda sedan i dem i äggsmeten.
Blanda i det smälta fettet
Placera muffinsformarna och fyll dem till ca 3/4
Sätt in i mitten av ugnen och kontrollera efter 10 minuter
Om de är lite kladdiga uppepå, låt stå 2 minuter till, testa sedan med provsticka, det ska fastna lite kladd men det ska inte vara flytande utan mittemellan fast och flytande konsistens, typ klibbigt
Ta ut ur ugnen och låt svalna en stund
Servera medans de är ljumna, gärna med en skvätt vispad grädde och en kopp Java
TIPS!
I vanliga fall kan det ta tid från flytande till kladdigt när man gör kladdkaka, när du gör dessa går det väldigt fort, därför får man ha bra koll efter ca. 10 minuter.
Blanda innebär just det, blanda, och det helst med en slickepott, vispar man kan ytan bli rätt hård när de är färdigbakta.
För en lite kraftigare chokladsmak, tillsätt ytterligare 1 msk med kakao. man kan även byta ut kakaon mot 150g smält mörk choklad, det ska då blandas i innan de torra ingredienserna.
Hej Svejs
/HK

Kladdisar - 25st
3 Ägg
3 dl Socker
1,5 dl Mjöl
5 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
150 g Smält margarin eller smör
Sätt Ugnen på 175°C.
Vispa ihop Ägg, socker och salt poröst.
Blanda de torra ingredienserna väl och blanda sedan i dem i äggsmeten.
Blanda i det smälta fettet
Placera muffinsformarna och fyll dem till ca 3/4
Sätt in i mitten av ugnen och kontrollera efter 10 minuter
Om de är lite kladdiga uppepå, låt stå 2 minuter till, testa sedan med provsticka, det ska fastna lite kladd men det ska inte vara flytande utan mittemellan fast och flytande konsistens, typ klibbigt
Ta ut ur ugnen och låt svalna en stund
Servera medans de är ljumna, gärna med en skvätt vispad grädde och en kopp Java
TIPS!
I vanliga fall kan det ta tid från flytande till kladdigt när man gör kladdkaka, när du gör dessa går det väldigt fort, därför får man ha bra koll efter ca. 10 minuter.
Blanda innebär just det, blanda, och det helst med en slickepott, vispar man kan ytan bli rätt hård när de är färdigbakta.
För en lite kraftigare chokladsmak, tillsätt ytterligare 1 msk med kakao. man kan även byta ut kakaon mot 150g smält mörk choklad, det ska då blandas i innan de torra ingredienserna.
Hej Svejs
/HK
Kommentarer
Trackback