3 Rätters - Del 3
Sista rätten i menyn blir WhiteCrisp med Melbasås, mycket smarrigt ^^

White Crisp 2 Portioner
1 dl Vispgrädde
50 g Vit choklad
1-2 msk Daimkulor
Hacka ned chokladen
Värm upp grädden precis under kokpunkten (85°C) och tag bort från värmen.
Häll i chokladen i grädden och vispa tills den har smält helt.
Kyl ned ordentligt (ca. +8°C).
Vispa tills det är fluffigt och rör sedan ned Daimkulorna.
Stjälp upp på en tallrik med en melbasåsspegel, garnera ev. med ett myntablad.
Melbasås 2 portioner
100 g Hallon (tinade frysta går utmärkt)
1/2 - 1 msk Vatten
1/2 - 1 msk Florsocker
Pressa bären genom en sil i en skål.
Tillsätt florsockret under vispning, den större mängden för riktigt syrliga bär.
Tillsätt endast vatten om konsistensen är för tjock.
Servera kall till Parfait eller mousse.
TIPS!
Inga idag =/
Tack för denna gång
/HK

White Crisp 2 Portioner
1 dl Vispgrädde
50 g Vit choklad
1-2 msk Daimkulor
Hacka ned chokladen
Värm upp grädden precis under kokpunkten (85°C) och tag bort från värmen.
Häll i chokladen i grädden och vispa tills den har smält helt.
Kyl ned ordentligt (ca. +8°C).
Vispa tills det är fluffigt och rör sedan ned Daimkulorna.
Stjälp upp på en tallrik med en melbasåsspegel, garnera ev. med ett myntablad.
Melbasås 2 portioner
100 g Hallon (tinade frysta går utmärkt)
1/2 - 1 msk Vatten
1/2 - 1 msk Florsocker
Pressa bären genom en sil i en skål.
Tillsätt florsockret under vispning, den större mängden för riktigt syrliga bär.
Tillsätt endast vatten om konsistensen är för tjock.
Servera kall till Parfait eller mousse.
TIPS!
Inga idag =/
Tack för denna gång
/HK
Kommentarer
Postat av: Jonas Å "Bullen"
Du detta måste jag ju testa det ser ju hur smarrigt ut som helst
Postat av: Diana
Mums, detta lät riktigt gott.
Trackback