3 Rätters - Del 3

Sista rätten i menyn blir WhiteCrisp med Melbasås, mycket smarrigt ^^



White Crisp 2 Portioner

1 dl Vispgrädde
50 g Vit choklad
1-2 msk Daimkulor


Hacka ned chokladen

Värm upp grädden precis under kokpunkten (85°C) och tag bort från värmen.

Häll i chokladen i grädden och vispa tills den har smält helt.

Kyl ned ordentligt (ca. +8°C).

Vispa tills det är fluffigt och rör sedan ned Daimkulorna.

Stjälp upp på en tallrik med en melbasåsspegel, garnera ev. med ett myntablad.


Melbasås 2 portioner

100 g Hallon (tinade frysta går utmärkt)
1/2 - 1 msk Vatten
1/2 - 1 msk Florsocker

Pressa bären genom en sil i en skål.

Tillsätt florsockret under vispning, den större mängden för riktigt syrliga bär.

Tillsätt endast vatten om konsistensen är för tjock.

Servera kall till Parfait eller mousse.


TIPS!

Inga idag =/

Tack för denna gång

/HK

Kommentarer
Postat av: Jonas Å "Bullen"

Du detta måste jag ju testa det ser ju hur smarrigt ut som helst

2010-02-04 @ 16:39:31
Postat av: Diana

Mums, detta lät riktigt gott.

2010-11-14 @ 22:39:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0